Oeps….. Foutje

Welkom bij ons wijnbericht.

Deze keer een kleine maar essentiële correctie op onze onlangs verstuurde uitnodiging. Daarnaast nog een interessante aanbieding van een speciale wijn uit Württemberg.


Tijdmachine

Bij het verzenden van onze berichten controleren we telkens of er geen taalfouten of onwaarheden in zijn geslopen. Zo hebben we de uitnodiging voor onze proeverij van 3 september meermaals nagekeken en hebben geen fouten kunnen ontdekken. Tot dat een oplettende lezer met de melding kwam dat hij graag zou willen komen, maar dat dat zonder tijdmachine onmogelijk was. Wat blijkt, op de de uitnodiging staat als datum 3 september 2022. Oeps…. dus toch een foutje. Omdat de tijdmachine nog moet worden uitgevonden, bij deze voor alle duidelijkheid nog even de juiste datum.

Onze jaarlijkse proeverij vindt plaats op 3 september 2023.

Klik op onderstaande link om de uitnodiging (nogmaals) te bekijken.

https://doktermaler.com/uitnodiging-proeven-in-de-wijngaard/

Ook kregen we de vraag of het noodzakelijk is om je voor de proeverij aan te melden. We stellen dit erg op prijs omdat we in verband met het wijn/spijs element rekening moeten houden met het aantal te maken gerechtjes.

Aanmelden kan via


Zomers rood uit Württemberg

Supertrots zijn we op de komst van Rainer en Anette Wachtstetter op onze proeverij op 3 september. We hopen natuurlijk wederom op mooi zomers weer. Naast de alom bekende Muskat-Trollinger rosé wordt er in Württemberg veel rode wijn gemaakt. Om je alvast een voorproefje te geven een typische rode wijn uit Württemberg, hebben we de Wachtstetter Trollinger Steillage trocken VDP Gutswein 2019  tijdelijk in prijs verlaagd.

Trollinger is het meest verbouwde ras in Württemberg en daarbuiten kom je hem bijna nergens tegen. Aan de zuidkant van de Alpen vind je hem in Noord Italië onder de naam Schiava Grosso en Vernatsch. De wijnen van Trollinger zijn laag alcoholisch, kruidig, sappig en fruitig. Het zijn typische zomerwijnen en komen het best tot hun recht als ze licht gekoeld zijn. Ze hebben een hoge drinkbaarheidsfactor.

Wachtstetter Trollinger Steillage trocken VDP Gutswein 2019  nu tijdelijk van €9,95 voor €8,85


Chateau voor Buren

Een van de leukste landelijke wijnevenementen is het Chateau voor Buren. De hele binnenstad van het historische stadje Buren in de Betuwe staat zondag 27 augustus 2023 in het teken van de wijn. Dit jaar zijn wij net als andere jaren weer vertegenwoordigd met een mooie selectie van onze Duitse wijnen. Ook zullen we een wijnworkshop over riesling geven. Hiervoor kun je je vooraf inschrijven. Graag tot ziens!

Kijk voor meer informatie op https://www.burenstad.nl/site/chateau-voor-buren