Plaats maken voor de nieuwe oogst

Opruiming!

Net als ieder jaar komen rond deze tijd de eerste proefflessen binnen van de nieuwe oogst. Inmiddels bevat ons assortiment meer dan honderd wijnen en deze hebben we allemaal op voorraad. Langzaam maar zeker begint ons magazijn dan ook behoorlijk vol te raken. Omdat we vernieuwend bezig willen blijven moeten we ruimte maken in het huidige assortiment om zodoende plaats te maken voor nieuwe wijnen. Met die gedachte hebben we de voorraad tegen het licht gehouden en besloten de volgende wijnen met een aanzienlijke korting per doos aan te bieden. Stuk voor stuk heerlijke wijnen, dus grijp je kans!

Bretz Sauvignon Blanc trocken 2019  van € 9,95 nu voor €7,85 bij afname vanaf 6 flessen.  Eén van Duitslands beste sauvignons blancs in zijn prijsklasse van weingut Bretz (DLG Winzer des Jahres in Rheinhessen)

Sankt Annagarten Roter Keuper Lemberger trocken 2017 bio  van €11,95 nu voor €9,50 bij afname vanaf 6 flessen.   Een prachtige verfijnde biologische lemberger. Eén van de parade paardjes uit Württemberg

Vollenweider Felsenfest, Riesling trocken, 2019 van €11,35 voor €8,95 bij afname vanaf 6 flessen.   Een strak droge minerale riesling uit de moezel van Daniel Vollenweider. Typische moezel riesling.

Forster Riesling vom Kies trocken 2019 bio  van € 10,95 voor € 9,15 bij afname vanaf 6 flessen. Op en top biologische riesling uit de Nahe gemaakt door weingut Forster, één van de grondleggers van de bio wijnbouw in de Nahe. Deze wijn wordt dit jaar vervangen door de Forster Seefahrer Riesling.

Sankt Annagarten Samtrot Spätlese 2018, bio  van €13,50 voor €10,65 bij afname vanaf 6 flessen.  Een zachte fruitige rode wijn met wat aardse tonen. Samtrot is een mutatie van de Schwarzriesling. Een zeldzaam druivenras dat alleen in Württemberg voorkomt.

Forster Sekt brut bio/vegan van €14,50 voor €12,15 bij afname van 6 flessen.  Een prachtige riesling sekt met een mooie zoet-zuur balans en een fijne mousse. Biologisch en Vegan!

Van alle bovenstaande wijnen zijn nog een beperkt aantal doosjes beschikbaar. Wacht dus niet te lang met bestellen want op is op!


Oogstjaar 2021

Na drie extreem warme jaren met veel problemen als hittestress en droogte was 2021 van een heel ander kaliber. Barbara Achim van Acham-Magin omschreef 2021 als een jaar zoals men dat vroeger gewend was. Het begon met late vorst in het voorjaar, gevolgd door een zomer met weinig zonuren en veel regen met als dieptepunt de rampzalige overstroming in de het Ahrdal in Juni. Door deze vochtige periode kregen de wijnboeren te maken met veel schimmels. Vooral biologische boeren op steile hellingen hebben veel werk moeten verrichten om de schimmelvorming tegen te gaan. In veel gevallen is daardoor de oogst aanzienlijk kleiner dan voorafgaande jaren. Als geschenk uit de hemel kregen we gelukkig nog een prachtig en lang najaar waardoor er laat geoogst kon worden. Dat laatste heeft de wijnoogst van 2021 min of meer gered. De meeste van onze wijnboeren zijn uiteindelijk tevreden met het resultaat. Wat kunnen we verwachten? Slanke wijnen met veel fruit en iets lager in de alcohol zijn over het algemeen de berichten van onze leveranciers. Wij zijn erg benieuwd en gaan ze de komende maanden voor jullie proeven. Later meer over onze bevindingen.

Rheingau najaar 2021

Weingut Wachtstetter

Tot slot nog even aandacht voor onze wijnboer van de maand. Deze week ontvingen wij van Anette Wachtstetter de eerste flesjes muskat-trollinger rosé 2021. Dit was vorig jaar onze absolute hardloper totdat deze volledig was uitverkocht. We hebben hem inmiddels geproefd en we zijn wederom overtuigd. We hebben inmiddels een groot aantal flessen weten te reserveren. Over enkele weken hopen we de eerste lading van nieuwe jaargang van deze geweldige rosé te ontvangen. Hopelijk dient de lente zich tegen die tijd ook aan en kunnen we in de zon genieten van een heerlijk glas muskat-trollinger rosé. Zodra deze binnen is melden we dat in de nieuwsbrief.

 

 

Het kennismaking- en het premium pakket van Wachtstetter uit de vorige nieuwsbrief zijn erg goed verkocht. Zo goed dat we in verband met beschikbaarheid de pakketten iets hebben moeten aanpassen. Er is nog beperkt aantal van deze pakketten beschikbaar. Klik voor meer info op de onderstaande link.

Wachtstetter Kennismakingspakket  van €75 voor €69,95

Wachtstetter Premium wijnpakket  van €159,60 voor €149,95