Soms past alles precies!

Welkom bij ons wijnbericht. Deze keer een korte terugblik op onze geslaagde proeverij van 4 september en een vijftal zeer interessante aanbiedingen.


Wijnproeverij 4 september. Wederom een groot succes!

Je hebt soms van die dagen dat alles precies past. Dit was zeker ook het geval op 4 september, de dag van de grote jaarlijkse proeverij van Domein Hof Detharding en DokterMaler. Een goede opkomst, een geweldige locatie, heerlijke wijn en prachtig weer. Mooi om te zien was dat er weer veel gasten uit het hele land de moeite hadden genomen om helemaal naar de Achterhoek te komen. Ook waren we blij met komst van Georg Forster van Weingut Forster die zijn zoon Johannes verving omdat deze net vader was geworden. Georg was razend enthousiast en had deze middag voor geen goud willen missen.

Voor degene die er tijdens de proeverij niet bij konden zijn hebben we een prachtig pakket samengesteld met de bestsellers van die dag. Zes heerlijke diverse wijnen inclusief de Schlör Reicholzheimer First Schwarzriesling R 2019, VDP Erste Lage. Winnaars van het Perswijn Wijn Concours Duitsland. De dag herbeleven is helaas niet mogelijk maar de wijnen zijn nog stuk voor stuk te proeven en zijn zeer de moeite waard.

Bestsellers wijnpakket proeverij 2022 van € 83,95 voor €77,20 (vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)

 


6 halen 5 betalen!

De wijnoogst in Duitsland is vroeg dit jaar en inmiddels in volle gang. De meeste wijnboeren zijn, ondanks de droge zomer, positief over het “Lesegut”. De opbrengst is hoog en de druiven zijn goed rijp. Al met al een heel ander jaar dan 2021. We zijn dan ook erg benieuwd wat 2022 ons aan wijnen gaat brengen. Zover is het echter nog niet. Vrijdag 23 september begint de herfst. Het wordt al kouder en de hitte zijn we al bijna weer vergeten. Een ander weertype vraagt om andere en vaak wat vollere wijnen. Om in de schappen hiervoor extra plaats te maken bieden we een aantal zomerwijnen aan met een fikse korting. Wacht niet te lang want de voorraad is beperkt en op=op.


Bürgerspital Würzburger Müller-Thurgau VDP Ortswein 2020    Heerlijke aperitiefwijn uit de bocksbeutel. 6 halen 5 betalen


Bürgerspital Würzburger Riesling trocken VDP Ortswein 2019   Typische Riesling uit Franken van muschelkalk. 6 halen 5 betalen


Bretz Chardonnay trocken reserve 2020    Heerlijk frisse chardonnay!  Wijntip Onno Kleijn  6 halen 5 betalen


 

Wachtstetter Federschwung Weisswein Cuvée VDP Gutswein 2020   Aangename terraswijn. 6 halen 5 betalen


Wachtstetter Trollinger Steillage trocken VDP Gutswein 2019  Kruidig zomers rood. Lichtgekoeld drinken. 6 halen 5 betalen