Mooie Duitse herfst wijnen

Nu kou, regen en wind naderen zien we de vraag naar wat vollere en rijpere wijnen toenemen. Ons wijnbericht staat daarom geheel in het teken van de herfst. Ook is er deze maand weer een wijnboer van de maand met een aantrekkelijke aanbieding.


Herfstwijn

Het is Herfst! In Duitsland is dit de tijd van Pilze Sammeln oftewel paddenstoelen zoeken. Als halve Duitser is Mark al sinds zijn jeugd met dit virus geïnfecteerd. En ook deze herfst is hij er al regelmatig op uit geweest om heerlijke bospaddenstoelen te zoeken. Je moet natuurlijk wel weten welke soorten je mee kunt nemen anders kan het faliekant misgaan. De umami-smaak van deze lekkernij vraagt net als veel andere herfstgerechten naar andere wijnen als begeleider. Een volle riesling of zwoele spätburgunder passen prima, maar ook een houtgerijpte auxerrois of schwarzriesling zijn uitstekende herfstwijnen.

Door de aanbiedingen in onze vorige nieuwsbrief is er in de opslag ruimte gecreëerd voor de broodnodige herfstwijnen. De meeste zijn inmiddels binnen en we verwachten de komende weken nog een aantal nieuwe wijnen. Speciaal voor deze tijd van het jaar hebben we een prachtig pakket herfstwijnen samengesteld. Een ideale gelegenheid om jouw eigen favoriete herfstwijn te ontdekken.

Herfstwijn pakket  nu van €100 voor € 95,–  (gratis verzending)

Voor meer info klik op de foto of link

 


Wijnboer van de maand, Gundolph Laquai

Nu ons assortiment steeds groter wordt ontsnappen soms sommige wijnen en wijnboeren aan de aandacht. Dit was bijvoorbeeld het geval met de wijnen van Gundolph Laquai. Tijdens onze proeverij in september kwamen we er wederom achter wat een geweldige (herfst)wijnen dit zijn. Zodoende willen we Gundolph Laquai deze maand op deze manier in de schijnwerpers zetten

De Rheingau is samen met de Moezel één van de meest klassieke wijngebieden van Duitsland. In het begin van de vorige eeuw kwamen hier en uit de Bordeaux de duurste wijnen ter wereld vandaan, en nog steeds is deze streek wereldberoemd. Namen als Schloss Johannisberg, Georg Breuer of Künstler zijn niet meer weg te denken uit de wijnwereld. De wijnwetten van de Rheingau zijn van vroeger uit net iets anders dan in de rest van Duitsland. Termen als Erstes gewächs, Charta en RGG kom je eigenlijk alleen maar hier tegen. De beste percelen zijn hier niet door de VDP maar door de ” Weinhochschule ” in Geisenheim in kaart gebracht. Zo mag bijvoorbeeld een niet VDP winzer een RGG ( Rheingau Grosses Gewächs) maken, mits de wijn van een Grosse Lage komt en aan alle verwerking-voorschriften wordt voldaan.

De broers Gundolf en Gilbert Laquai hebben in 1990 het wijngoed in Lorch van hun ouders overgenomen. Sindsdien hebben zij 13 ha oude wijngaarden opnieuw gecultiveerd. Dit was een heus huzarenstuk als je bedenkt dat een aantal van deze percelen een hellingspercentage hebben van maar liefst 70%. Ongeveer 95 % van de wijngaarden zijn “Steillagen” en alle druiven worden daarom met de hand geplukt. De wijnen Van Laquai geven een uitstekende afspiegeling van wat de Rheingau te bieden heeft. De rieslingwijnen zijn zuiver, mineraal en bevatten een mooie zuurbalans. De spätburgunders zijn vol en stevig, hebben een prachtige structuur en zijn fantastische maaltijdbegeleiders. In samenspraak met Gundolf hebben we voor deze gelegenheid tegen speciale condities wijn in kunnen kopen om een mooie aanbieding te kunnen doen. Een prima gelegenheid om kennis te maken met deze zuivere wijnen uit de Rheingau!

Proefpakket Laquai    nu van €110,70 voor €101,85 (gratis verzending)

Voor meer info klik op de foto of link