Het wijnziekenhuis

Zoals we in ons vorige wijnbericht al aangaven, is Bürgerspital deze maand het wijngoed van de maand. Vijf jaar geleden, in het prille begin van Dokter Maler, maakten we op een beurs voor het eerst kennis met de wijn van dit eeuwenoude wijngoed. We waren meteen verkocht en tot onze stomme verbazing wilden zij ook met ons in zee. Wat moet zo’n beroemd bedrijf nu met zo’n kleine beginnende importeur zou je zeggen. Wat wij toen niet wisten, was dat het imago van Bürgerspital wat stoffig en ouderwets was geworden. De kwaliteit werd in de loop der jaren wat minder en langzaam verloor men ook aan populariteit. Tja, goed worden is moeilijk, maar goed blijven is een nog veel grotere kunst. Met de komst van Robert Haller als directeur in 2007 kwam daar verandering in. Hij zag dat er veel te weinig gedaan werd met het enorme potentieel van dit wijnbedrijf en heeft het tij weten te keren. Door verjonging van het team en een moderne visie op wijnbouw staan de neuzen weer in dezelfde richting en gaat men ervoor. Bürgerspital was tien jaar later weer terug waar het hoort. Aan de Top! In 2017 vielen wij toen, heel toevallig, met onze neus in de boter en zijn enorm trots dat wij dit wijngoed in Nederland mogen vertegenwoordigen.

Wijngaard de Würzburger Stein

Bürgerspital zum Heiligen Geist is van oudsher een ziekenhuis dat wijn is gaan verbouwen. Al sinds de middeleeuwen wordt er op een van de grootste wijnbergen van Duitsland, de Würzburger Stein, wijn verbouwd om zodoende de kosten voor de zorg en het onderhoud te betalen. Ook zijn ze het geboortehuis van de iconische bocksbeutel. De typische buikfles die alleen in de Franken gebruikt mag worden.

Silvaner en asperges

Het visitekaartje van de Franken zijn de wijnen van de silvanerdruif. De beste silvaners ter wereld komen uit dit mooie wijngebied en ook die van Bürgerspital behoren hiertoe. In de Franken zijn silvaner en asperges onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op zoek naar een mooie aspergewijn? Probeer dan eens één of meer van deze perfect combinerende wijnen. 

Bürgerspital, Würzburger Silvaner trocken VDP Ortswein 2020

Bürgerspital Silvaner VDP 1e Lage Pfaffenberg 2020

Bürgerspital Weisser Burgunder VDP Ortswein 2020


Profiteer de hele maand mei van de aantrekkelijke doos-korting op alle wijnen van Bürgerspital! Klik op de link hieronder en maak je keus. 

https://doktermaler.com/winkel/?filters=producent[64] 


Naast de doos-korting op alle wijnen van Bürgerspital hebben we als altijd ook twee aantrekkelijke pakketten samengesteld.

Frankenwein Bocksbeutel Pakket

Deze maand van €76,05 voor €69,90 ( vul je bestelling aan tot €95 en betaal geen verzendkosten)

Stuk voor stuk wijnen die geweldig aansluiten bij de tijd van het jaar


Premium wijnpakket Bürgerspital

Deze maand van €161,30 voor €148,95 (gratis verzending)

Proef de absolute topwijnen uit de Franken en laat je verrassen


Finale wijnen

Bij de uitgave van Perswijn in juli verschijnt als bijlage het Perswijnconcours Duitsland waarin de beste Duitse wijnen die in Nederland te koop zijn worden besproken. Maar liefst tien wijnen van Dokter Maler zijn hiervoor geselecteerd als finale wijn. Dit is voor ons een enorme opsteker en geeft aan dat we op de goede weg zijn. We zijn ook erg benieuwd of er ook één of meer wijnen zal worden uitgeroepen tot winnaar. Spannend dus……

Dit zijn de door perswijn geselecteerde wijnen van DokterMaler.

Wachtstetter Pfaffenhofen Samtrot trocken VDP Ortswein 2019

Acham-Magin Riesling Deidesheimer Mäushöhle VDP Erste Lage 2020 bio

Acham-Magin Spätburgunder trocken VDP Gutswein 2017 bio

Bürgerspital Weisser Burgunder VDP Ortswein 2020

Dr. Heger Gras im Ofen Weissburgunder, VDP Grosses Gewächs (GG) 2018

Dr. Heger Schlossberg Achkarren, Spätburgunder 2016, VDP GG

Weingut Schlör Oberer First Spätburgunder VDP GG 2019

Schlör Reicholzheimer First Schwarziesling R 2019, VDP Erste Lage

Bürgerspital Würzburger Stein-Harfe Silvaner VDP GG 2019

Wachtstetter Pfaffenhofener Spitzenberg Lemberger trocken 2017 VDP GG