Tijd voor asperges

Welkom bij ons wijnbericht

Deze keer hebben we aandacht voor het aspergeseizoen met de daarbij passende wijnen, en de nieuwe jaargang van de Lemberger blanc de noir van Wachtstetter


Aspergetijd

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Traditioneel loopt dit tot de feestdag st. Jan op 24 juni. Tot die tijd kunnen we dus volop genieten van deze heerlijke witte stengels. Ook in Duitsland zijn de zogenaamde Spargel een nationale delicatesse en worden dan ook op grote schaal bij onze oosterburen verbouwd. Maar welke wijn schenk je nu bij deze speciale groente? Asperges zijn zeer delicaat en vragen om lichte, vaak witte, wijnen met milde zuren. Krachtige en op hout gerijpte wijnen combineren in de regel minder goed met het bittertje van de asperges. Ook een fruitige lichte rode spätburgunder is een prima begeleider, zeker als het witte goud met lam of rood vlees wordt geserveerd.

Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer een prachtig pakket samen gesteld met heerlijke aspergewijnen, waaronder een aantal nieuwe wijnen.  In dit pakket een heerlijke  op het fruit gemaakte spätburgunder en frisse gruner silvaner van het biodynamische Weingut Brüder dr Becker. Twee nieuwe wijnen van Weingut am Nil uit de Pfalz, een weissburgunder en een sauvignon blanc, stuk voor stuk sprankelend fris bij asperges. Tot slot twee blends die het uitstekend doen bij klassieke aspergegerechten.

Aspergepakket Groot  (12 flessen) nu van €132,50 voor €121,90   ( gratis verzending)

Aspergepakket Klein  (6 flessen) nu van €66,25 voor €60,95  


Vergeten?

Één van onze best combinerende wijnen bij asperges is zonder meer de Bürgerspital, Würzburger Silvaner trocken VDP Ortswein 2020. Waarom zit deze dan niet in het aspergepakket, zul je denken. Nee, we zijn deze wijn zeker niet vergeten maar in onze volgende nieuwsbrief komen deze en ook de andere wijnen van Bürgerspital ruimschoots aan bod. Hij is natuurlijk gewoon te bestellen.

Bürgerspital, Würzburger Silvaner trocken VDP Ortswein 2020


Terug van weggeweest

De  Wachtstetter Lemberger blanc de noir trocken 2021 is weer binnen. Dit was vorig jaar één van onze verrassende bestsellers en na het proeven van de nieuwe jaargang zal dat dit jaar zeker niet anders zijn. Kruidig, iets rood fruit, droog, vaal roze en knisperend in het glas. Deze witte wijn van de rode lemberger is weer fantastisch gelukt. Probeer hem ook en laat je verrassen.

Wachtstetter Lemberger blanc de noir trocken 2021    nu €10,95


Inlogproblemen

Door een beveiligingsupdate van ons systeem (wordpress) kregen we van een aantal klanten de melding dat ze niet meer konden inloggen met hun bestaande wachtwoord. In dat geval kun je het best een nieuw wachtwoord aanmaken. Lukt dat niet, stuur dan een berichtje naar . Dan proberen we het van onze kant op te lossen.