24ºC

Welkom bij ons vervroegde wijnbericht

Eerder dan gepland, maar gezien de voorspellingen hopelijk op zijn plaats.


Vierentwintig graden Celsius!!

Je gelooft het niet, maar komend weekend schijnt het maar liefst zomers warm te worden. Vanwege het trieste weer van de laatste tijd hebben we bewust nog even gewacht met de aankondiging van onze lentewijnen. Tijdens Prowein, de grootste wijnbeurs van Europa, hebben we veel wijnen van de nieuwe jaargang kunnen proeven en waren hierover zeer enthousiast. Een aantal nieuwe wijnen staan al bij ons in de stellingen en we hebben daarmee, speciaal voor het komend weekend, een mooi Lentewijn-Pakket samengesteld.

Duits lente-wijn pakket(12 flessen)  nu van €127,05   voor €114,95 (gratis verzending)

Drie x Grüner Silvaner. Terug van weggeweest, een heerlijke frisse biodynamische silvaner met milde zuren. Heerlijk bij asperges en frisse salades.

Drie x Grauer burgunder. Of is het Pinot Gris? De druiven van deze wijn komen uit Frankrijk en uit Duitsland. Een kruidige grauburgunder die prima past bij pasta met kip of een Quiche Loraine.

Drie x Fleurant. Op en top terraswijn. Een blend van Riesling, Sauivignon Blanc en Weissburgunder. Fris en stuivend! Een geweldige begeleider bij allerhande tapa’s.

Drie x Sinnes Rausch. De lievelings rosé van veel van onze klanten. Probeer deze ook eens bij Aziatische gerechten. .

De wijn al dit weekend in je glas? Bestel dan voor morgen 11 uur en wij doen ons uiterste best de wijn op tijd te leveren.


Wijnboer van de maand Lukas Sermann

Nog steeds is Lukas Sermann onze wijn boer van de maand en veel klanten hebben via het kennismakingspakket kennis gemaakt met de wijnen van Lukas. Gezien de nabestellingen vallen deze zeer goed in de smaak. Daarom geven we tot en met 14 april 10% korting op de losse wijnen van Lukas Sermann.

Sla je slag, want op=op!

Sermann Bellabianca Spätburgunder blanc de noir 2022

Prachtige complexe “witte” Spätburgunder blanc de noir. Wat gekonfijt rood fruit, romig, milde zuren en een enorme zachtheid in de afdronk. Prachtig bij onder andere coquilles en langoustine, maar ook bij gerechten met een wat romig karakter


Sermann Spätburgunder 2022

De basis Spätburgunder van Lukas. Prachtige wijn met veel rood fruit, aardse tonen en een duidelijke structuur. Jong, maar nu al zeer goed. Vooral bij lichte vleesgerechten, pasta met rode saus of vegetarische schotels met paddestoelen en parmezaanse kaas.


Sermann Dernauer Marienthaler Frühburgunder 2022

Elegantie ten top. Frühburgunder zoals wij hem graag proeven. Zacht, complex, mooi geïntegreerd rood fruit en ondanks zijn lage alcohol een enorme extractie. Mooi bij verfijnde gerechten met zwezerik, lamsrug of truffels, maar ook solo is deze wijn van harte aan te bevelen.


Sermann Dernauer Schieferlay Ritter Spätburgunder 2021

Eén van de topwijnen van het wijngoed uit het voor de Ahr zo bewogen jaar 2021. Spätburgunder van GG niveau! Deze wijn kan zich meten met de beste Spätburgunders uit de regio. Kruidig, rijpe kers, licht aards, elegant maar toch krachtig met een enorme afdronk. Kortom een feestje! Gastronomisch breed inzetbaar bij allerhande delicate gerechten zoals bijvoorbeeld reerug, kalfsvlees of lamsrack uit de oven.Vergeleken met andere topwijnen uit de Ahr heeft deze wijn een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.

Voor degenen die de reportage en film over Lukas Sermann van EenVandaag nog niet hebben gezien klik dan op de onderstaande link.

Reportage Lukas Sermann