SJOI-RÉBE!

SJOI-RÉBE !

Een vreemde titel zul je denken, en nee het is geen onbekende Indische groente of gerecht. Het is de geschreven uitspraak van het typische Duitse druivenras Scheurebe. De Duitse taal is voor veel landgenoten een hele lastige. Dit blijkt bijvoorbeeld als men het in Nederland heeft over het druivenras Scheurebe. Dit gaat soms zover dat ik soms absoluut niet weet waar men het over heeft. Onze Nederlandse harde “G”, de “EU” en klemtoon maken het voor veel Nederlanders een bijzonder lastig woord om uit te spreken. Scheurebe spreek je dus uit als SJOI-RÉBE!

Scheurebe is een aromatische druif en een kruising van de Riesling en de Silvaner druif. Scheurebe is vooral aangeplant in Rheinhessen en de Pfalz, maar ook in de Franken bereikt men hele mooie resultaten. Na een jarenlang sluimerend bestaan is vooral de droge scheurebe weer aan een opmars bezig. Stuivende aroma’s van peer, perzik, rode bes en frisse zuren geven de wijn een aangenaam karakter. Heerlijk bij flammkuchen, frisse salades, asperges, pittige gerechten, maar ook zeer aangenaam als aperitief of terraswijn. 

Scheurebe wordt ook wel de Sauvignon Blanc van Duitsland genoemd. Gek eigenlijk, want de druivenrassen hebben niets met elkaar van doen.

Laat je ook verrassen door de wijn van deze typische Duitse druif.

Drie keer Scheurebe  nu van €74,40 voor €68,90


Een feestelijke pasen

Je zou het haast vergeten en de weersomstandigheden laten het nog niet echt blijken, maar volgende week is het alweer Pasen. Net als Kerst is het een feest dat vaak samen met familie of vrienden wordt gevierd. Daarom hebben we speciaal voor Pasen een aantal mooie suggesties voor de paas-brunch of diner.

Paasselectie nu van €56,85 voor €52,65


Niet in de middag meteen aan de alcohol? Ga dan voor de in Nederland als best geteste 0% bubbel. Jederzeit sparkling


Silvaner, de lentewijn bij uitstek. Probeer één van de mooiste silvaners uit de franken, de Bürgerspital Silvaner VDP 1e Lage Pfaffenberg 2022 

Ben je met een grotere groep? Ga dan voor de feestelijke bocksbeutel magnum van 1,5 ltr     Gegarandeerd succes!


Net nieuw binnen, uit het uiterste zuiden van de Pfalz. De Schweigener Sonnenberg riesling 2022 magnum.

Een heerlijke complexe minerale riesling in een feestelijke fles.


Sekt van Lemberger! Een uiterst aangename verassing bij een feestelijke brunch! Gemaakt door één van de topbedrijven van Württemberg. weingut Wachtstetter